2016 1 MAYIS’I ÖNCESİ ÖNEMLİ KARAR!

Hatırlanacağı üzere 2015 1 Mayıs’ının Taksim kutlamaları AKP Hükümeti tarafından yasaklanmış, bazı Avrupa ülkelerinin ordu mensubu sayısından fazla güvenlik görevlisi Taksim’i emekçilere karşı ablukaya almış, onlarca toma ile adeta iç savaş görüntüsü yaratılmıştı. 20 milyonluk mega kent İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız resmi bayramda evlerine hapsedilmiş, sıkıyönetim uygulamaları ile en demokratik hakkımızı kullanmamız engellenmişti.

AKP Hükümetinin mevcut anayasaya ve AİHM kararlarına aykırı olan yasağına karşı emekçiler çevre yerlerde toplanarak Taksim’e yürümek istemiş, güvenlik güçlerinin saldırısıyla yürüyüşümüz engellenmiş, onlarca emekçi yaralanmış ve gözaltına alınmıştı.

Ortadaki tek hukuksuzluk AKP yasağı olmasına rağmen KESK, DİSK, TMMOB, TTB olarak 1 Mayıs’ı İstanbul’da Taksim’de kutlamaya yönelik yaptığımız katılım çağrısı nedeniyle; “yasadışı gösteri yapmak üzere kitleleri Taksim Meydanına yönlendirmek, polisin dağılın ikazına rağmen dağılmayarak ve emniyet güçlerine çeşitli şekillerde mukavemet etmek” iddiasıyla eş Genel Başkanımız Lami ÖZGEN,  DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve TTB Merkez Konseyi üyesi Hüseyin DEMİRDİZEN  hakkında İstanbul Çağlayan Adliyesi 21. Asliye Mahkemesinde dava açılmıştı.

Davanın ilk duruşması 17 Mart 2016 Perşembe günü (bugün) görüldü ve tek celsede beraat kararı verildi.

2016 yılı 1 Mayıs etkinliklerine sayılı günlerin kaldığı bu dönemde mahkemenin kararının hükümete nasıl yansıyacağını hep birlikte göreceğiz. Umarız bir kez daha “saygı duymayan”, tanımayan durumunda olmazlar!

Yorum yaz

Yazacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra onaylanmaktadır.