İSTANBUL ŞİŞLİ BELEDİYESİ İLE TİS İMZALADIK

Sendikamız ile Şişli Belediyesi arasında yapılan 2018-2019 Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Genel Başkanı Erdal BOZKURT’un ve Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İNÖNÜ’nün katılımıyla gerçekleştirilen toplu sözleşmeye göre Şişli Belediyesinde çalışan kamu emekçilere her ay maaşlarına ilave olarak önemli ekonomik ve sosyal haklar elde edildi.

İstanbul 2 nolu Şube Başkanımız Nazmi ÖZTÜRK açılış konuşmasında emek mücadelesinin demokrasi mücadelesiyle birlikte yürütülmesi gerektiğinin önemini vurgularken, yürürlükteki 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununa sonradan eklenen 32. Madde ile Toplu Sözleşmelere müdahale edildiği, Anayasanın 90. Maddesi 98 sayılı İLO sözleşmesinin 4. Maddesi ile çıkartılan bu yasanın çeliştiği, hükümetin adeta hileyi şerre başvurmak suretiyle toplu sözleşmelerin özgür ve bağımsızlığına gölge düşürdüğünü söylemiş, bunun karşısında hukuk mücadelesi vereceklerini belirtti.

Genel Başkanımız Erdal BOZKURT ise yaptığı konuşmada sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde Tüm Bel-Sen’in büyük mücadeleler verdiğini, yerel yönetimlerin Başkanıyla, meclisleriyle, encümen üyeleriyle adeta yerel bir iktidar odağı olduğunu, bir anlamda Şişli Belediyesi yönetiminin çalışanlarına bütçe olanakları doğrultusunda sendikamızla toplu sözleşme imzalamış olması nedeniyle Belediye Başkanı H.Hayri İNÖNÜ’ye ve emeği geçen bütün yetkililere teşekkür ettiğini ifade etti.

Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İNÖNÜ, belediye emekçilerine bütçe olanaklarını zorlayarak ücret ve sosyal haklar açısından destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Her zaman Belediye çalışanlarının mutlu olmasından kendisinin de mutlu olduğunu, bu onurlu mücadelenin yürütülmesinde; Tüm Bel-Sen’in başlattığı demokrasi ve hukuk mücadelesinde yanında olduklarını ve bu haklı emek ve demokrasi mücadelesinin birlikte verilmesi gerektiğini ifade ederek sendika yöneticilerine ve üyelerine teşekkür etti.

Toplu sözleşme törenine DİSK-Genel İş Sendikası 3 nolu Şube Başkanı Şenol Erdem ve yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri de katılarak destek verdi.

Yorum yaz

Yazacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra onaylanmaktadır.