3600 Ek Göstergenin, 1. Dereceye gelen Tüm Kamu Çalışanlarına Verilmesi gerektiği ile ilgili talebimizi, TBMM Adalet Komisyonu Milletvekillerine ayrı ayrı yazdığımız mektuplarla bir kez daha dile getirdik.

3600 Ek Göstergenin, 1. Dereceye gelen Tüm Kamu Çalışanlarına Verilmesi gerektiği ile ilgili talebimizi, TBMM Adalet Komisyonu Milletvekillerine ayrı ayrı yazdığımız mektuplarla bir kez daha dile getirdik.

Mektup metni aşağıdaki şekildedir,

“Kamuoyuna da yansıdığı üzere aralarında kamu çalışanlarının özlük haklarına ilişkin çeşitli düzenlemelerin de yer aldığı yasa değişikliği teklifi önümüzdeki günlerde TBMM gündemine girecektir. Çeşitli konularda değişiklikler öngören ilgili bu yasa kapsamında yerel yönetim emekçilerinin 3600 ek gösterge hakkı ile ilgili yasal değişikliğin de yapılması için desteklerinizi bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

 

Bilindiği gibi üzere 05 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı “Torba Yasa” ile 3600 Ek Gösterge kapsamı genişletilmiş ve 1. dereceye gelmiş olmak şartıyla tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu emniyet personeli, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu tüm sağlık çalışanı ve din görevlileri 3600 Ek Gösterge Kapsamına alınmıştır.

Ancak söz konusu düzenlemeye başta yerel yönetimlerde çalışanlar olmak üzere 1. Dereceye gelmiş bile olsa milyonlarca kamu emekçisi dahil edilmeyerek, kamu çalışanları arasında adaletsizlik yaşanmasına neden olmuştur. Söz konusu bu adaletsizliğin “eşit işe eşit ücret” ilkesi çerçevesinde giderilmesi amacıyla, 3 Eylül 2023 tarih ve 32298 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2024-25 yıllarına yönelik Kamu Görevlilerinin Mali ve Sosyal Haklarına ilişkin Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı’nın 50 inci maddesinde 1. Derecedeki memurlar ve diğer kamu görevlilerinin 3600 ek gösterge rakamından faydalanması hususunda çalışma yapılacağı düzenlemesine de dayanarak; ilgili yasal mevzuatta “1.Dereceye Gelen Tüm Kamu Çalışanlarına 3600 Ek Gösterge Verilmesi” şeklinde düzenleme yapılmalıdır.

 

 

Yorum yaz

Yazacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra onaylanmaktadır.